handball club 1951

Liptákovci s Ligovým pohárom. Zaslúžene

29.05.2019

Minulý rok Hlohovčanom ušiel len tesne Ligový pohár. Vtedy si ho v hlohoveckej aréne v priamom súboji vybojovali prešovskí mladíci - Tatran Prešov B. Dnes sa tak isto lámal chlieb v priamom súboji o Ligový pohár v športovej hale v Hlohovci a tak isto v poslednom zápase sezóny, no tento raz medzi domácim Hlohovcom a susedom cez kopec Topoľčanmi. Len víťazstvo Sporty zaručovalo Hlohovcu konečné 5. miesto a zisk pohára. A tak sa aj stalo.
V zápase takpovediac o všetko sa však proti sebe stretli proti sebe dve partie mladíkov, kde na strane Topoľčancov chýbali opory ako H. Kucher či J. Briatka. Na strane domácich v zápase dostali priestor aj dorastenci ako T. Dolník, M. Mareček či P. Pauk.
V poslednom zápase sezóny sa na začiatku oba tímy rozbiehali pomalšie. No bola to hlohovská mlaď, ktorá sa dostávala postupne do vedenia a v zápase im to začalo chutiť od 11. minúty. Vtedy sa postupne začali strelecky odpútavať od svojho súpera. Do polčasu si vypracovali slušný 6-gólový náskok v pomere 14:8, ktorý v druhom dejstve ešte viac vylaďovali. V bránke Sporty stál L. Gálik, ktorý svoj tím podržal, vždy, keď to bolo potrebné. Navyše darilo sa mu podstatne viac ako kompletnému brankárskemu triu v súperovej bránke. Záver zápasu bol už len malým koncertom v podaní Sporty, kedy na palubovke dostali priestor aj mladíci ako Pauk, Mareček či Dolník.
Sporta po dobrom výkone a koniec koncov aj po úspešnom ťažení v závere sezóny zaslúžene vybojovala vysoké výťazstvo 35:25 nad Topoľčanmi. Posledným zápasom a teda aj posledným víťazstvom v sezóne HC Sporta Hlohovec obsadila celkovo 5. miesto a tým získala aj Ligový pohár.



Martin Liptak po zápase povedal: “Za výkony v Ligovom pohári sme si to ozaj zaslúžili. A som chalanom vďačný, že táto partia odohrala takéto zápasy. Len malá škvrnka je na tom - a je to na škodu, že niektorí už nebudú ďalej pokračovať v našom mužstve. Je mi ale aj ľúto toho, že ľudia chodia húfne len na zápasy pohára EHF či na zápasy play-off a nezaujímajú sa takmer vôbec o našich mladíkov, ktorí nám tu vyrástli a nielen dnes v zápase ukázali, čo dokážu. Je to škoda, že ludia neprišli vo väčšom počte. Tí chalani si to zaslúžili. Vďaka patrí tým, ktorí nezložili zbrane a bojovali s nami aj na tribúne a podporovali nás celú sezónu - fanklubu patrí tak isto uznanie."


HC SPORTA HLOHOVEC - HK AGRO TOPOĽČANY 35:25 (14:8)
Sporta: V. Cvíčela 3, L. Péchy 8, R. Sedláček 1, M. Paloncy 2, M. Mareček, M. Holdoš 2, A. Antala, T. Ševčík 1, T. Bogár 8, T. Dolník 1, A. Smetánka 2, P. Pauk, L. Ľuba, G. Papp 4, L. Gálik, M. Hajko 3
Najlepší strelci za Topoľčany: K. Filipeje 9, E. Žilinčík 5,M. Blaho 4
Vylúčenia: 4 - 7 (M. Hajko ČK / M. Blaho ČK)
Pok. hody: 3/2 - 5/5
Rozhodovali: Z. Oťapka, R. Zubo / delegát: M. Čech
Diváci: 150

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov