handball club 1951

Presne pred polstoročím sa zrodila prvá hviezda

13.06.2019

Vážený športoví priatelia, fanúšikovia, pamätníci, Hlohovčanky a Hlhohovčania,

presne pred päťdesiatimi rokmi - 14. júna 1969 vybojoval ženský hádzanársky oddiel Odeva Hlohovec historický prvý titul masteriek Československa. Tá cesta bola za týmto výnimočným titulom pre mesto ruží nádherným športovým úspechom. No bola to síce trnistá ale nikdy nie nezdolateľná cesta. Sezónou v rokoch 1968/1969 sa začal zlatý vek hlohovskej hádzanej. Aj pre veľké úspechy i pády, ktoré nasledovali, pre vínimočné a skvelé osobnosti tohto športu je nad slnko jasnejšie, že je to na dlhé roky a ba dokonca aj v súčasnosti šport číslo jeden v meste ruží.

Odeváčky sa stali majsterkami republiky síce pred polstoročím, ale teraz je ten čas si pripomenúť tú slávu a fantastický veľký úspech, ktorý na konci sezóny 2018/2019 vzýraznili ženy HC Sporta Hlohovec postupom medzi československú hádzanársku ženskú elitu a to vďaka umiestneniu na striebornej priečke v prvej lige a právu hrať MOL ligu - ženskú najvyšiu spoločnú československú súťaž.

Pri pohľade späť do histórie patrí tým všetkým, čo sa pričinili o zrod prvej hviezdy pre hlohovskú hádzanú uznanie a veľký obdiv. Pri pohľade na prítomnosť patrí zas tým všetkým, ktorí sa pričinili o návrat ženskej hádzanej medzi československú elitu poďakovanie a tak isto veľké uznanie.

HC Sporta Hlohovec týmto vzdáva hold športovému umeniu, vytrvalosti, nadšeniu, všetkým tým, ktorí sa pre tento šport vedeli nadchnúť a zapáliť. Vyslovuje uznaie i vďaku aj tým, ktorí až dodnes pomáhajú a podporujú tento šport. Vedzme, že úspech a hviezdy sa nezrodia každý deň. Ale vždy sa o to môžeme pokúsiť každý deň.

Nech nás pri tej vzácnej príležitosti ako je spomienka na zrod prvej hviezdy - pvého majsterského titulu Československa Odevy Hlohovec spred polstročia a opätovný postup HC Sporta Hlohovec do MOL ligy povzdbudením do budúcnosti nech je ďalšia etapa hádzanej v meste ruží ďalšou spoločnou veľkou športovou výzvou, najmä pre tých, ktorým na tom záleží, tak ako tomu bolo aj pred päťdesiatimi rokmi...

Spoločne pamätajme, že je aj hrdosť a pýcha tohto mesta.

14. jún 1969: prvý titul majsteriek Českoslovnska pre Odevu Hlhovec

14. jún 2019: opätovný návrat hlohovskej ženskej hádzanej medzi československú elitu a potvrdená účasť v MOL lige pre HC Sporta Hlohovec

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov