handball club 1951

Martin Lipták trénerom Sporty!

Autor: www.sporta.sk, 07.03.2012

Do Hlohovca prichádza kormidelník českej hádzanárskej reprezentácie.

Po sérii nepresvedčivých výkonov a neúspešných výsledkov sa vedenie HC Sporta odhodlalo k radikálnemu kroku. Na post trénera mužov angažovalo Martina Lipták, ešte donedávna trénera rakúskeho Bregenzu Handball a stále kormidelníka českej reprezentácie.

„Rozhodnutie na zmenu na trénerskom poste dozrelo po prehre v Michalovciach, už štvrtej za sebou v tomto kalendárnom roku. Extraliga vstupuje do časti, kde už pôjde o všetko a my si uvedomujeme, že so súčasným kádrom má Sporta výkonnostne rozhodne na viac. Keďže pozitívnejšiu zmenu neprinieslo ani prestriedanie na poste hlavného trénera Jurajov – Hudák, riešili sme situáciu po dôkladnom zvážení takto. Martina Liptáka netreba hádzanárskej verejnosti ako trénera podrobne predstavovať, získal majstrovský titul v Prešove, úspešný bol aj v rakúskej lige, s Českom sa prebojoval na európsky šampionát do Srbska. Veríme, že jeho pôsobenie prinesie čerstvý vietor do plachiet Sporty,“ poznamenal na margo trénerských rošád prezident Sporty Patrik Voltmann.

Podľa informácií zo zákulisia sa s Liptákom skontaktoval predseda kontrolnej komisie Marián Bobák hneď po tom, ako úspešnému trénerovi predčasne skončil kontrakt v Bregenzi. Po osobnom stretnutí nasledoval návrh zmluvy, ktorý je do 30.6. 2014 s možnosťou ročnej opcie a ktorý Lipták v stredu 7.3. spečatil podpisom.

„O Hlohovci mám dostatok informácií a predovšetkým veľa dobrých referencií. Klub vytvára celému tímu výborné podmienky, a preto má vyššie ambície, ako ukázali posledné ligové výsledky. Mám zmapovaných aj hráčov, niektorých poznám aj z trénerského pôsobenia v slovenských kluboch či konfrontácie v reprezentačnom drese. Teším sa na novú prácu a prostredie v Hlohovci, kde je vraj výborná fanúšikovská podpora. Je to pre mňa obrovská výzva. To je všetko, čo v tejto chvíli môžem k novému pôsobisku povedať, musím sa čo najrýchlejšie podrobne zoznámiť s tímom, atmosférou, herným prejavom, veď o chvíľu nás čaká štvrťfinále s Považskou Bystricou, veľmi zdatným protivníkom,“ – konštatoval Martin Lipták.

Po príchode Ďuriša, Žernoviča, Mazura, Szűcsa, Talla pred začiatkom sezóny 2011/12 pasovali hádzanárski odborníci Sportu za jedného z favoritov ligy, ktorý by mohol šliapať na päty suverénovi z Prešova. Aktuálne tretie miesto v súťaži, najmä posledné tri extraligové prehry či prekvapujúce vyradenie vo štvrťfinále SP výrazne skomplikovali Sporte tohtosezónny cieľ. „Ten sa nemení. Horšie umiestenie ako finále extraligy bude pre náš klub sklamaním,“ znie odpoveď Patrika Voltmanna. A aký bude osud doterajších trénerov Hudáka a Jurajova? „Máme záujem, aby v klubových štruktúrach ostali. Na akých postoch – to je otázka nasledujúcich dní.“

 

KTO JE MARTIN LIPTÁK?

Narodený 23.3.1964, ľavé krídlo, bývalý úspešný reprezentant.  Uznávaný tréner a odborník, ktorý získal dva tituly so Sečovcami, v roku 2006 s Považskou Bystricou, v roku 2008 s Tatranom Prešov, od toho istého roku tréner reprezentácie Česka a prvoligového Bregenz Handball, s ktorým získal dva tituly (2009, 2010), vicemajster Rakúska a postup do osemfinále Pohára EHF. Okrem toho trénoval Košice, Nové Zámky, Frýdek-Místek.

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov