handball club 1951

Sporta valcovala aj na Považí

Autor: www.sporta.sk, 21.03.2012

P. Bystrica - HC SPORTA 19:28 (7:15), na zápasy 0:2

Sporta potvrdila aj na pôde Považskej Bystrice formu z prvého štvrťfinálového súboja play off extraligy hádzanárov a nový kouč Lipták si zaknihoval už druhé cenné víťazstvo.

SPORTA: Žernovič, Olejár - Mazur 7, Takáč, Laho, Miženko, Mažár 7, Kasagranda, Ďuriš 2, Dudáš 5, Zaťko 3/1, Tallo 4, Štefanisko, Szucs. Najviac gólov súpera: Adamčík 8/5, Michal Gardian 4. Pred 520 divákmi rozhodovali Klimko a Klus, pok. hody 8/6 – 1/1, vylúčení: 4 – 10.

Druhý zápas štvrťfinále play-off sa začal pre Sportu veľmi dobre. Hneď od úvodu išla do vedenia, keď hrala veľmi pozorne v obrane, strieľala dôležité góly a odlepila sa od svojho súpera. Domáci sa tešili z prvého gólu v 10. min. za stavu 1:5, druhý pridali v 17. minúte, keď Sporta viedla už 9:2. Do prestávky podala bojovný, disciplinovaný výkon, hrala rozvážne, takmer bez technických chýb a viedla už 14:4. Neuveriteľný výkon podal v bráne Žernovič, z ktorého boli bývalí spoluhráči zúfalí. Strelecky sa presadili Mažár, Mazur a Tallo.

Po prestávke domáci vrhli všetky sily do útoku, takmer stále hrali v presile o jedného-dvoch hráčov a v 38. minúte aj znížili na 11:15. Sportu to ale nevyviedlo z konceptu, v 48. minúte už bolo na ukazovateli skóre 15:25 a to aj napriek veľavravným štatistikám o vylúčeniach a pokutových hodoch. Dokonca za stavu 17:25 boli na palubovke len traja Hlohovčania...

Sporta inkasovala len trinásť gólov z hry, Žernovič mal 61% úspešnosť zákrokov, Olejár 50%, spojky strelili 20 gólov z 28... Pravdupovediac, s deväťgólovým víťazstvom možno nerátali ani najväčší optimisti... Sporta má teda mečbal, hádzaná jej čoraz viac chutí a o semifinálovej účasti môžu Hlohovčania rozhodnúť už v sobotu 24.marca.

Autor fotografií: www.sporta.sk

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov