handball club 1951

SPORTA je v semifinále!

Autor: www.sporta.sk, 24.03.2012

HC SPORTA Hlohovec - MŠK Považská Bystrica 34:27 (15:13)

konečný stav série 3:0, Hlohovec postúpil do semifinále

SPORTA: Olejár, Žernovič, Kašťák - S. Mažár a Tallo po 9, F. Zaťko 6, Dudáš 4, Ďuriš 3, Takáč, Szucs, Miženko po 1, Blšták, Laho, Kasagranda. Najviac gólov súpera: Vallo 10, Firit a J. Kozák po 5. Pok. hody 0 - 2/1, vylúčení 7 - 3, ČK Laho (Hlohovec) za 3 vylúčenia, rozhodovali Brunovský a Čanda, 1000 divákov.

Posledný krok býva najťažší. Tak vyzeral aj úvod tretieho štvrťfinálového zápasu SPORTY proti Považskej Bystrici. Ešte V 12. minúte bol stav vyrovnaný, a hoci na moment ušli domáci Považanom aj na 4 góly, stačili tri chyby po sebe a vedenie bolo opäť iba najtesnejšie. O niečo pokojnejšiu prestávku doprial domácim Martin Miženko, ktorý 15 sekúnd pred koncom zvýšil stratený náskok aspoň na 2 góly.

V kabíne si hráči SPORTY zrejme povedali, že drámu s húževnatou Považskou Bystricou dopustiť nechcú, aspoň tomu nasvedčoval ich trojgólový nástup a zvýšenie náskoku na 5 gólov. Považania sa síce snažili, ale keď sa z dvojice ťahúňov prestalo dariť Firitovi, sám Vallo držať krok so SPORTOU nestačil. V jej farbách žiarili najmä Mažár a Tallo, niekoľko krásnych akcií predviedol Ďuriš, inštinkt na šance a vysokú efektivitu ich premieňania ukázal Zaťko, v bráne si svoje chvíle slávy užili všetci traja brankári – Juro Kašťák chytil aj sedmičku a na druhú si siahol tiež. Tréner Lipták striedal nielen brankárov, rozkladal sily svojich zverencov aj v poli. Tí sa mu odvďačili darčekom k piatkovým narodeninám – náskok nielen udržali, ale ho ešte zveľadili na 7.

Považskej Bystrici sa tak SPORTA športovo pomstila za vyradenie zo Slovenského pohára. Po víťazstve 3:0 na zápasy postupuje SPORTA Hlohovec do semifinále, kde na ňu čakajú Nové Zámky. Prvý zápas sa hrá u súpera 21.-22.4., v Maynet Aréne je druhý zápas na programe 25.4.2012 o 18:00h.

Autor fotografií: suk

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov