handball club 1951

Ľ. Ďuriš a Žernovič z P. Bystrice do Hlohovca

29.06.2011

Ľubomír Ďuriš, Kľúčový hráč Považskej Bystrice, prestupuje do Hlohovca

Po utorkovom žrebovaní nového ročníka extraligy hádzanárov v Bratislave sa definitívne "upiekli" aj dva zaujímavé transfery medzi dvoma slovenskými klubmi. Štvrtý tím uplynulej sezóny MŠK Považská Bystrica pustil do tímu extraligového konkurenta MŠK Hlohovec (skončil 5.) na prestup strednú spojku Ľubomíra Ďuriša a na hosťovanie brankára Mariána Žernoviča.

"Samozrejme, pomôže nám to po finančnej stránke, ale tieto transfery neboli vynútené ekonomickou situáciou, keďže najbližšiu sezónu máme vďaka pomoci mesta Považská Bystrica zabezpečenú," poznamenal pre agentúru SITA považskobystrický manažér Ľuboš Cifra.

Najmä príchod 23-ročného tvorcu hry z Považia Ďuriša vzbudil pozornosť, keďže ide o jedného z najlepších hráčov a strelcov uplynulého extraligového ročníka a člena slovenskej mužskej reprezentácie. "Kluby sa dohodli a ja som podpísal trojročnú zmluvu. Doteraz som pôsobil iba v Považskej Bystrici, preto verím, že som spravil dobre a Hlohovec bude pre mňa posun v kariére. Vyzerá to tak, že bude mať dobrý tím a navyše bude účinkovať aj v pohárovej Európe, preto som prijal jeho ponuku a teším sa na nové pôsobisko," povedal pre SITA Ľ. Ďuriš, ktorého nový zamestnávateľ patril medzi sklamania extraligy 2010/2011, keď ako vicemajster skončil až piaty. "Uplynulá sezóna Hlohovčanom nevyšla. Dúfam, že sa to už nezopakuje. Každá sezóna môže byť iná a ja verím, že keď sa vzhľadom na obmenu kádra zohráme, budeme hrať o najvyššie priečky," zaželal si šikovný odchovanec považskobystrickej hádzanej.

Jeho nový klubový tréner Juraj Jurajov je zároveň aj asistentom hlavného kormidelníka Slovenska Zoltána Heistera, čo by mohla byť pre Ďuriša aj výhoda z pohľadu jeho reprezentačnej kariéry. "Tak to ťažko povedať. Aj počas pôsobenia v Považskej Bystrici som dostal pozvánku do národného tímu, preto si myslím, že predovšetkým bude záležať na mojej výkonnosti. Urobím všetko pre to, aby som sa v reprezentácii udržal, aj keď budem teraz pod drobnohľadom kouča Jurajova," dodal Ľ. Ďuriš.

 

Zdroj: SITA

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov