handball club 1951

Na generálku do Zubří

Autor: Michal Ivan, 26.08.2011

V piatok krátko popoludní odchádza tím mužov do ČR na medzinárodný turnaj v Zubří, kde odohrá poslednú trojicu prípravných zápasov pred sezónou 2011/12. S tímom necestujú zranení Tomáš Laho a Marián Tallo. Ako vidí súperov na turnaji a prípravu Hlohovca asistent trénera Ľuboš Hudák?

Obsadenie turnaja sľubuje kvalitnú konfrontáciu a dobrú generálku pred štartom extraligy, ktorý je tu už o týždeň! Do Zubří však nejdeme v plnej sile, chýbať budú opory Laho a Tallo. „Tomáš má problémy pravdepodobne s platničkou, od pondelka netrénuje a chodí na injekcie. V pondelok po stretnutí s fyzioterapeutkou budeme múdrejší, zatiaľ necháme Tomáša oddychovať, už len cesta autobusom by mu neprospela,“ vysvetľuje asistent trénera Hudák. Marián Tallo má zrejme natiahnuté medzirebrové svaly. „Obaja sú členmi širšieho základu, platní v obrane i útoku. Ich neprítomnosť bude citeľná. Na druhej strane však aj vďaka nej dostane priestor ďalší dorastenec, cestuje s nami Majerník,“ pokračuje Hudák. Keďže Majerník s tímom netrénoval, nedá sa očakávať, že by dostal veľa času, do hry sa však zrejme dostane.

Ako hodnotí Ľuboš Hudák prípravu ako celok? „Hráči pristúpili k tréningom zodpovedne, poctivo, vôbec na nich nebolo treba vyvíjať tlak. Čo sa týka zápasovej praxe, už to má v obrannej i v útočnej fáze úroveň. Na záver prípravy nás trápia vysoké teploty, kvôli ktorým sme už museli i skrátiť niektoré tréningy.“

 

Súperi MŠK Hlohovec na turnaji v Zubří

Očami Ľuboša Hudáka

HK Oslo

Nórske ligové mužstvo nepoznáme, nevideli sme ho. Vychádzame z toho, že nórska hádzaná je veľmi kvalitná. Gro najlepších Nórov hráva bundesligu, preto predpokladáme, že pôjde o mladších, pohyblivých hráčov.

RK Maribor

Slovincov som videl minulý rok, a podávali slušné výkony. Ak tím z minulej sezóny ostal pokope, nebude to ľahký súper. Aj slovinská hádzaná má dnes známku vysokej kvality.

Zubří

Domáci celok skončil v českej lige naposledy tretí. O Čechoch predsa máme lepší prehľad, šestica najlepších tímov je u našich západných susedov vyrovnaná, v tomto zápase bude záležať aj od toho, kto bude mať lepší deň. Pôjde totiž o náš posledný zápas nielen na turnaji, ale i v celej príprave. Ako poznám halu v Zubři, je vo veľkej miere presklená, čo môže umocňovať problémy s horúčavou a vyčerpaním.

 

 

 

Posled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Nasled. zápasy
Muži

Žiadny zápas

Tabuľka Muži

Informácie

HC SPORTA Hlohovec
1.liga žien

Rozpis zápasov / tréningov